WP_20141001_004-normal.jpg

Taas yksi vähän hiljaisempi ja tylsempi päivä ja silloinhan pitää ottaa suunnaksi metsä :) Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Heinäveden Sarvikummusta löytyvät tafonit ja niiden läheisyydessä oleva tonaliittilohkareluola. Tafoneilla on tullut käytyä ennenkin ja nyt oli mukana ystävä, joka ei tätä ihmeellisyyttä ollut päässyt vielä näkemään. Tonaliittilohkareluola oli minulta jäänyt ihan huomaamatta ja kun sellaisesta sain tietää niin sehän oli nähtävä.

Ensin tuttuja reittejä siis tafoneilla. Toinen on tälläisen valtavan kiven alla oleva luola, johon aikuinenkin mahtuu. Upeat mehiläiskennokuviot katossa ja geokätkökin sieltä löytyy :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi löytyi hiidenkirnukiven nimellä kulkeva tafoni, joka on kiven kyljessä ja onpa joskus tullut testattua niin tuonnehan mahtuu ihan useampi lapsi sisäänkin. Aikuinen sujuvasti menee istumaan ja on hyvin tilaa liikkuakin. Tämänkin luona löytyy geokätkö :)

WP_20141001_010-normal.jpg

Hiidenkirnukiveltä lähdettiin etsimään sitten sitä luolaa, josta olin kuullut mutten koskaan nähnyt. Löytyihän se kun oltiin jo melkein luovutettu ja olipa vaikuttava kokemus. Isohan tuo oli kuin mikä ja hyvinhän tuolla vois aikaa viettää vaikka sadetta pitelemässä. Kovasti vaan mietitytti se että kuinka pienellä tuella isot lohkareet pysyvät toisiaan vasten paikallaan. Vaikuttavaa kertakaikkiaan!